Resim
Ak Parti İlçe Teşkilatı’na ‘Yeni Büyükşehir Belediye Yasasını” anlatmak için Serik’e gelen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Yaşar Tabur, ilçe başkanı Ragıp Okudan ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette yerel seçimle ve Antalya’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tabur, partinin 2009 seçimlerinden gerekli dersleri çıkardığını belirterek; doğru kişilerin aday yapılması gerektiğini ifade etti. 

Ak parti’nin 2009 seçimlerinden çok fazla dersler çıkardığını vurgulayan Tabur; “Adaylarla ilgili uzman bir ekip tarafından ön araştırma yapılıyor. Araştırmalar sonucunda elemeler yapılacak. Zaman olarak erken çıkarmanın da dezavantajlı olması mümkün. Zamanlama çok önemli. Bu süreçte Partinin tek başına Serik’i düşünmesi çok mümkün olamaz. Ak Parti aday adaylığı için en kaliteli çalışmayı yapıyor. 15 Eylül’de resmi müracatların başlanacağı söyleniyor. Aday adaylığı süreci çok uzatılmadan söylenilen tarihte açıklanacak. Anket, yüz yüze görüşme, uzman görüşmelerden sonra raporlar genel merkeze sunuluyor. Kazanacak en doğru kişiyi aday yapmak işin en doğrusu” dedi. 
       
        Ak Parti’de asıl hedefin ilçe teşkilatları ve ilçelerde yapılanma olduğunu kaydeden Tabur; “Tanıdık ihtiyacı duymadan bu mekanizmanın işlemesi lazım. Mekanizmanın işlemesi için sistemin sağlıklı olması gerekir. Serik’i Serikliden daha iyi kimse bilemez. Biz adayların çarpışarak kırılıp dökülmesinden müzdaripiz. Birbirine dönük çatışma çok fazla. Resmi süreç uzun sürmeyecek. Parti kendi yöntemleriyle aday adaylarını analiz ediyor. Aday adaylığı her zaman kabul edilecek diye bir şey yok. Adaylık tartışmalarından parti zarar görüyor. Bu ayrışmaları en aza indirecek bağlaşımlar önemli olacak. 
    
       İl Teşkilatı olarak, hem teşkilatlar arasında hem de daha geniş çevrelerce Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nın daha iyi anlaşılabilmesi için ilçelerde toplantılar düzenlemeye başladıklarını ifade eden Tabur, bu amaçla AK Parti Serik İlçe Teşkilatı'nın koordinesinde gerçekleştirilen bir programla yeni düzenlemeyi teşkilat üyelerine anlatacağını belirtti. 

       Yeni Büyükşehir Belediye Yasası hakkında da görüşlerini dile getiren Tabur, yeni yasa ile hizmetlerin hem daha hızlı hem de daha kaliteli olacağını söyledi.  Hizmet aşkı olan idarecinin hizmet üretememesi gibi bir durum söz konusu olmayacağını vurgulayan Tabur; “Kenti yerinde yönettirecek bir yasa gerekiyor. Siyasi kaygı taşımıyoruz. Siyasi kaygı taşıyor olsak önümüzdeki dönemde 74 Belde Belediyesi kapanacak, bu işi yapmayız. Büyükşehir uygulaması yıllardır İstanbul ve İzmit’te uygulanıyor, sonuçlarını halkımız orada da görüyor.” dedi. 

       Yerel yönetimlerin vatandaşların girişimciliğinin önünü açacak kurumlar olduğunu kaydetti. Tabur; “İnsanların önü açılırsa Antalya bundan çok avantaj sağlayacak. Bizim doğal imkanlarımız olduğu halde bir seyir terası yapamıyoruz. Turisti getiremiyoruz. Turistlere izletebildiğimiz tek teras Günısı terasları oluyor. Büyükşehir yasasıyla, iyi bir idareyle turisti çekmek mümkün. Antalya’da yapılan hiçbir yatırım yetişmiyor. Gelecekteki güç faktörü dikkate alınmamış. Nüfus planlaması dikkate alınmamış” dedi. 



Leave a Reply.


Delicious Save this on Delicious