Resim
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Yaşar Tabur, Ak Parti Finike İlçe Teşkilatı’na Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Yaşar Tabur, Ak Parti Finike İlçe Teşkilatı’na Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi. Yaşar Tabur, Antalya'nın Büyükşehir Yasası'ndan en fazla fayda sağlayacak illerden biri olduğunu belirterek, bu yasa ile dağdaki çobanın ayağına hizmet gideceğini söyledi. 

Finike’ye gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Yaşar Tabur, partisinin İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda, yeni Büyükşehir Yasası’nın detayları hakkında bilgi verdi. Toplantıya, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, AK Parti Finike İlçe Başkanı Necati Bahçeci, İl Genel Meclis Üyesi Bilal Turgut ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Antalya'nın yeni Büyükşehir Yasası'ndan en fazla fayda sağlayacak illerden biri olduğunu ifade eden Tabur, altyapı, ulaşım ile diğer hizmetlerin bütüncül planlanarak daha düzenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşebileceğini söyledi. Bahse konu yasa ile yılda on milyon kişinin ziyaret ettiği şehrin artık arzu ettiği hizmeti alabileceğini belirten Tabur, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, büyükşehir kapsamına alınan kırsal alana yeterli hizmet götürebilmesi için bütçelerine zorunlu olarak on yıl süre ile ödenek konması sağlanacağını ifade etti.

Bu düzenleme ile kırsalda bulunan yerleşim alanlarının tamamının bütüncül olarak planlanabileceği için turizmim yaygınlaşmasının sağlanacağına işaret eden Tabur, “Buralar daha yaşanabilir yerler olarak talep görecek. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda Antalya, yeni Büyükşehir Yasası'nın getirmiş olduğu avantajlarla hızlı bir şekilde gelişme imkânı bulacak. Bütün şehir yasası Antalya'mızı kalkınmada uçuşa geçirecek imkânları içerisinde fazlasıyla barındırmaktadır” dedi.

Tabur, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın Ramazan ayında iftar yemekleri düzenlemesini seçimlere yönelik propaganda olduğunu belirterek, bu bir samimiyetsizliktir. Daha önceden niye düzenlemiyordu diye Akaydın’ı eleştirdi. 



Leave a Reply.


Delicious Save this on Delicious